KalervoNiementaus

Puheenvuoron suvaitseva alennustila osaII

Mitä ja mistä maassamme saa kirjoittaa ja keskustella. Usarikin on puolensa valinnut(kuten aikoinaan sanonut Huuskon suulla), mutta pitääkö sekin tehdä näin selvästi ja puolueellisesti.

 

Kun en ole "tervo", niin hankala saada asiat johonkin sellaiseen järjestykseen, mistä lukijakin voisi ymmärtää mitä ajan takaa.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin sen seikan, että joistain asioista voi kirjoittaa, vaikka "rajustikin", toisista taas sitä samaa ei suoda, tahi se piilotetaan.

Otetaan "some"sta esimerkki..muutama päivä sitten uutisoitiin mamusta tupakkakaupoilla. Kun myyjä(työnantajan ohjeistuksen ja lakipykälien mukaan)kyseli virallisia papereita, eikä niitä löytynyt, niin tupakat jäivät saamati.

Tästä sitten facebookiin katkeraa tilitystä, ja siellä sitten Ulkoasianministeriön työntekijä(Elina SD) päättää lohduttaa mamua ja kertoo mitä mieltä s-marketin kassaneidistä; "

[​IMG]

 

_________________________

Minusta aika järkyttävää, että maamme virkamiehet kohdistavat tällaista kieltä pienipalkkaisiin kassatyöntekijöihin, jotka oikeasti toimivat vain maamme lakien mukaan.

Tämä oli yksi..sitten tähän Usariin..meillä on vaikkapa tämä ylläpidon lempilapsi Husu, joka aina välillä räjäyttää ja laittaa jonkun "itkuvirren", millä saa ainakin 10 peukkua(voisko ne saada pois kaikilta). Usein myös kertoo siellä miten kaikki nyt ahdistuu, kun Suomessa niin kovaa ja surkeeta..saattaa jopa olla että radikalisoituvat ja jos tulee terroristeja, niin "sitä saa mitä tilaa".

Sitten vielä näihin Usarin tuplastandardeihin..haluaisin ihan oikeasti nyt kysyä esim. Huuskolta, voinko käyttää maahanmuuttajien kohdalla nimitystä "tietämättömät mölisijät", "ali-oliot", "maanvaiva"..voinko myös arvostella heitä esim. toteamalla "arvomaailman olevan paimentolaisheimolta",  "äänen animaatiohahmolta", yms.

Yo kielenkäyttö kuitenkin täysin soveliasta, kun sen tekee opettaja ja se kohdistuu "meihin persuihin". Pari päivää sitten täällä oli blogi, jossa esitettiin mamuille suunnilleen telttoja metsään, sen teki kuitenkin kokoomuspuolueen edustaja ja se sai olla(nyt en sitä löytänyt, ehkä poistettu).

Oli miten oli..joku sellainen tasapuolisuus on oman itseni ohjenuora, saman toivoisin olevan ympärillänikin(toki voin vaan toivoa).

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kokoomuspuolueen edustajan blogista Kalervo Niementaus: "....se sai olla. Nyt en sitä löytänyt, ehkä poistettu." Julkaisematonta ei voi poistaa.
Mutta persulle ei kelpaa kuin persujen 100% kontrolloima media. Kelpaa kyllä käytettäväksi omana äänitorvena mutta se ei kelpaa että muitakin on liikkeellä samoilla palstoilla.
Juuri tuota asennetta kuvaa se että kansallismieliset populistit aina haukkuvat mediaa jota käyttävät. Teidän suhteenne mediaan on sama kuin Putinin suhde mediaan.

Jukka Mäkinen

Saatinhan se Putin sinne mahtumaan, vaikka melkoinen aasinsilta siihen vaadittiin. Saavutus on kyllä vielä kaukana R.Härkösen parhaista, jolloin hän sai muistaakseni mahtumaan noin 17 kertaa sanan rasiti/rasismi yhteen blogiin. Vanha kunno goebbelsilainen periaate: toisto,toisto,toisto...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Kokoomuspuolueen edustajan blogista Kalervo Niementaus: "....se sai olla. Nyt en sitä löytänyt, ehkä poistettu." Julkaisematonta ei voi poistaa."

Kyllä se julkaistiin, eikä näköjään oltu poistettukaan. Kun en muistanut otsikkoa, en kirjoittajaa, enkä juuri mitään muutakaan, niin oli hieman vaivaa hakemisessa. Historiaa selailemalla kuitenkin löytyi.

Tässä Sinille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Äläpäs Niementaus hutiloi. Mainitset viisi esimerkkiä käyttämistäni ilmaisuista ja uikutat sitten että tämmöistä sanotaan 'meistä persuista'. Kaksi niistä koski kd-kansanedustajaa. Viidestä ilmaisusta ehkä yksi oli halveksiva, nimittäin ali-oliot ja sekin on lainassa kapteeni Haddockilta. Muut ovat vain kutakuinkin todenmukaisia kuvauksia.

Enemmistön, valtaväestön, meidän syntyperäisesti täydet oikeudet saaneiden suunnasta ei tietenkään kuulu kohdistaa halventavaa kielenkäyttöä vähemmistöjen suuntaan. Samassa ryhmässä olevien kesken siinä ei ole samaa valta-asetelmaa. Se on silloin oikeastaan vain kinastelua netissä.

Jukka Mäkinen

Mutta jos käytät joidenkin mielestä halventavaa kielenkäyttöä vaikkapa enemmistöä nimeltä "naiset" kohtaan, niin jokainen punainen varoitulippu nousee, ja Usaristakin sinut bannataan. Ei ole enää pelkkää kinastelua netissä.

Jotkut ovat yhdenvertaisempia kuin toiset.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kysehän ei tietenkään ole määräenemmistöistä tai -vähemmistöistä, vaan vallasta ja etuoikeuksista, mm. siitä keillä on käsissään valta määritellä ja jaotella asioita ja ilmiöitä -sekä ihmisiä- hyviksi tai huonoiksi. Ja ketkä ovat turvassa marginalisoimiselta ja uhilta; keillä taas on jatkuva vaara menettää oikeutensa ja turvansa.

Jokainen kuuluu toki moniin enemmistöihin ja vähemmistöihin, mutta populistisen satiaispuolueen kannattajuus ei määritelmällisesti täytä mitään sorretun vähemmistön/kansanryhmän määritelmää, että sikäli turha koettaa sitä vastaväitettä tähän.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #5

Valta määritellä ja jaotella asioita ja ihmisiä hyviksi ja huonoiksi on feministeillä heidän tukijoillaan. Se on tämänhetkistä oikeinajattelua. Ja tuota jaotteluoikeuttaan he myös käyttävät.

Kenties eniten sorretu vähemmistö nykyisessä Suomessa taas on reheliset sovinistit. Ei uskalla edes sanan puolikasta ääneen kuiskata, niin jo on telaketjupatrullit kimpussa. Kuinka moni rehellinen sovinisti onkaan pakotettu kaappiin piiloon, ja toistamaan orjallisesti poliittisesti korrektia uskontunnustusta. Kerettiläisistä mielipiteistä rehellisiä sovinisteja on jopa savustettu ulos työpaikoistaan. Entinen neuvostovastaisuus oli pieni rikos jos sitä verrataan nykyiseen antifeminismiin.

Periaatteessa kaikille puolueille ja niitten kannattajille saa ja tuleekin pottuilla. Käytännössä siitä kuitenkin on suojassa vihreiden kannattajat siltä osin että siellä on sukupuolivähemmistöt mille ei saa pottuilla, vaikka selkeästi he ohjaavat vihreiden toimintaa. Sekä tietenkin pyhä RKP, jonka kannattajat nauttivat ikiaikaista rahan, vallan ja sorretun vähemmistön(????) aseman tuomaa pottuilusuojaa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Niinpä, ei pidä rynnätä hätiköityihin johtopäätöksiin, vaan taustoihin kannattaa tutustua perusteellisesti. Mahdollisesti Sipoon Vihreiden hallituksen jäseneltä ja sen aikaisemmalta puheenjohtajalta ei kuulukaan edellyttää missään määrin sivistynyttä keskustelukulttuuria? Samanlainen, mahdollisesti jo kotikasvatuksen puutteesta johtuva ongelma näyttäisi tosin vaivaavan useita muitakin kirjoittajia, ainakin mikäli US :n puheenvuoron antama näyttö riittää perusteluksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Persu- ja ravakkileiristä käsin on turha moralisoida muita keskustelukulttuurin puutteista.

Vai että kävit oikein googlailemassa. Henkilökohtaisuuksiin menevä vänkytys on säälittävän väsynyttä ja heikkoa provoilua.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#7:

En ole milloinkaan äänestänyt Perussuomalaisia, mikäli sillä asialla nyt käytävän keskustelun suhteen on jotain merkitystä. En myöskään kuulu mihinkään "ravakkileiriin". Olen itse äänestänyt vaaleissa eri henkilöehdokkaita Vasemmistoliitosta ja Vihreistä aina Kokoomukseen saakka, lähinnä oman ehdokkaani henkilökohtaisen kompetenssin ja ohjelman perusteella.

Minun mielestäni on sinänsä melko erikoista, mikäli aktiivisesti politiikassa toimiva keskustelija ei syystä tai toisesta halua ilmoittaa puoluekantaansa Puheenvuoron esittelyssään? Liittyykö julkiseen poliittiseen toimintaan jotain hävettävää? Tai mahdollisesti US :n Puheenvuorossa käytävään keskusteluun?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Jokainen kai valitsee itse missä roolissa milloinkin esiintyy. Jos tämä olisi Sipoon Sanomien keskustelupalsta varmasti kysymys olisi vähän toinen. Jotta älyttömällä henkilöön menevällä hyökkäyksellä olisi mitään kanttia sinun pitäisi tarkistaa ilmoittavatko kuntatasolla puolueissa toimivat täällä yleensä niistä toimista.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #10

Etteikö tämä ope käy henkilöön? Älä viitti. Paksua, todella paksua. Todella usein ja törkeästi henkilöön käyviä kommentteja. Melkein mistä asiasta vain. Minusta oli aivan asiallinen vastaus tuohon touhuun. Samanlaisia ihmisiä peukuttajina, ketola pois luettuna. Mutta muutoin, joka tyyppi aivan samaa puuta. Oivoi mitä sakkii.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Yleensä tämä ope käy kiinni argumentteihin tai keskustelutapaan. Myönnän ettei voimattomasti.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #12

S.L:"Yleensä tämä ope käy kiinni argumentteihin tai keskustelutapaan. Myönnän ettei voimattomasti."
Koska Sini itse yksi "pahimpia" persujen haukkujia/nimittelijöitä, niin näkisin että hieman jäävi esittämään mielipidetään..tahi ainakin se on turhaa.
Yksikään normaalilla pääkopalla varustettu lukutaitoinen ihminen ei voi olla toista mieltä tästä "sipoon opesta", tahi hänen kirjoittamisistaan. Henkilöön käypää ja raskaimman mukaan. Edelleen pelottaa nuorisomme puolesta.
PS unohdin laittaa sen normin.."tähän ei saa kirjoittaa Ari, eikä Sini". PÖh :)

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Juu, jotkut ovat aika hyviä noitten puolueiden kanssa. Husu pääsi juuri toiseen, Sinillä on nyt sitoutumattomana jo ainakin kolmas menossa, ja Ana-Marialla taitaa olla jo neljäs.
Itse en kuulu mihinkään puolueeseen ja olen Suomessa aina äänestänyt Vaclav Nedomanskya. Täällä kotona taas vaalipäivänä vaimo kertoo ketä pitää äänestää. Minä tietysti tottelen ja käyn jättämässä tyhjän lipun.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Oletko katsellut peiliin lähiaikoina?

Toimituksen poiminnat