KalervoNiementaus

Olisiko tilausta uudelle puolueelle?

Olen kovasti pohtinut maassamme olevia puolueita ja niiden toimintaa. Toki myönnettävä on, etten ihan tarkkaan jokaisen perimmäistä tarkoitusta ymmärrä, tahi niiden ideologiaa.

Itse olen köyhästä perheestä, joten riistokapitalisti ei ole ihan oma juttuni. Toki, oli nuorena poikana käsitys, että "jos rikkaalla menee hyvin, niin tulee niitä muruja köyhillekin"..vanhempana käsittänyt ettei tuokaan pidä paikkaansa, vaan menee silviistee, ettei niin pientä kolikkoa, etteikö porvari sitä voisi omaan taskuunsa pistää.

Haluaisin maahamme puolueen, joka asettaisi suomalaisen etusijalle, samoin kun jokainen kansalainen ymmärtääkseni tekee. Jos naapurin lapsi on ilman leipää ja samoin oma lapsikin, niin kumman isä/äiti ruokkii ensin.

Haluan puolueen, joka ymmärtää että meillä n. 500K työtöntä, joista valtaosa haluaa saada työpaikan, jossa pääsee tekemään sitä mitä parhaiten osaa ja saada siitä kohtuullinen korvaus.

Haluan puolueen, jossa ei ole "vartiaisia", jotka ikänsä veronmaksajien elättinä kertovat kuinka toisten pitää toimia.

Nykyisistä puolueista oli PS sellainen(omassa mielessäni)joku vuosi takaperin..muistini mukaan esmes alta tontun tulot piti olla verottomia. En ole pariin kuukauteen mitään korvauksia saanut, mutta viimesestä tm-tuestä meni 20 pinnaa.

Haluan puolueen joka ei pohdi "miten saisi työttömät ja millä nimikkeellä liikkeelle", vaan ihan oikeasti pohtisi miten saisi ihmisille säällisen toimeentulon ja sitä kautta maahamme vaurautta ja hyvinvointia.

Tällaista puoluetta ei ole..itseäni lähinnä olisi varmastikin joku vasemmistoviritys, mutta siellä tulee taas se "maailmanhalaaminen" ja sosiaalitoimistona oleminen...joku siinäkin mättää.

Haluaisin siis itsenäisyyspuolueen, joka ei olisi liian "kapitalistinen", vaan menisi tuissakin "kotimaa edellä".

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minä olen lukenut, ett Liberaalipuolue on merkitty puoluerekisteriin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Niin, vauras vaurastukoon, köyhä köyhtyköön. Vauras köyhän kustannuksella. Muuan henkilö 2000 vuotta sitten totesi, että köyhät teillä on aina keskuudessanne - olisi hän yht'ä hyvin voinut todeta, että rikkaat teillä on aina keskuudessanne.

Viisaalla yhteiskuntapolitiikalla voidaan välttää ylettömien rikkauksien kasautuminen ja toisaalta köyhyyden kasautuminen, joka sekin kasautuu. Ne ovat (suorassa) suhteessa toisiinsa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ongelma on se, ettei euroalue ole päässyt kunnon kasvuun (koska yhteisvaluutta ja typerää sääntöviidakkoa ja sääntelyä niin kotimaisella kuin EU-tasollakin).

Kun kysyntä virkoaa niin työpaikkoja syntyy ihan itsestään.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kysyntä kyllä virkoaa, kun pienimpiä palkkoja korotetaan ja eläkkeissä palataan takaisin palkkaindeksiin. Sen jälkeen on ongelmana se, mihin kasvanut kulutuskysyntä kohdentuu. Jos siten lisääntyy vain ulkomaisen halparihkaman tuonti, ei lisäkysyntä juurikaan Suomen taloutta piristä, mutta jos kysyntä suuntautuu vaikkapa suomalaiseen lähiruokaan ja käsityötuotteisiin, merkitys kansantaloudelle on iso.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

KN: "Haluaisin siis itsenäisyyspuolueen, joka ei olisi liian "kapitalistinen", vaan menisi tuissakin "kotimaa edellä"."

Tekstisi päätösvirkkeessä on selkeä määritelmä. Lue Itsenäisyyspuolueen tavoiteohjelma alta, etenkin kohdat 5 ja 7, vrt.

http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/ipun-tavoiteoh...

Tässä lisää:

http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/periaate-ja-yl...

Itsekin olen köyhästä perheestä ja olen ollut elämässäni yhden puolueen jäsenenä, IPU:n jäsenenä, syksystä 2014. Itseäni miellyttää ohjelmassa erityisesti yhteiskunnallisen kokonaiskäsityksen olemassaolo ja pyrkimys oikeudenmukaisuuteen, tasapuolisuuteen ja pitkäjänteisyyteen.

Vaaleissa 2015 IPU lisäsi absoluuttisin äänin kannatustaan neljänneksi eniten (Keskustan, Vihreiden ja RKP:n jälkeen), mutta tämä ei riittänyt ensimmäiseen parlamenttipaikkaan. Tällä hetkellä on kannattajakorttien keräys menossa ja itse en kykene yhdenkään toisen puolueen ohjelmaa allekirjoittamaan. Puolue- ja ryhmäkuria ei ole ja se on demokratian mahdollisuuden ensimmäisiä edellytyksiä - nuo ovat muodossa tai toisessa olemassa jokaisessa tämän hetken eduskuntapuolueessa ja tulokset näkyvät.

Itsenäisen keskuspankin liikkeelle laskema oma, kelluva valuutta merkitsee - jos asiat hoidetaan viisaasti - mahdollisuutta omaan, aitoon kokonaiseen yhteiskuntapolitiikkaan, jolloin kenenkään ei tarvitse tulla toimeen nollatuloilla. Ruotsi on hyvä esimerkki maasta, jossa on itsenäinen keskuspankki, joka laskee liikkeelle oman, kelluvan valuutan kruunun. Naapurimaassa on tehty suuria virheitäkin, mutta siellä voidaan merkittävästi paremmin kuin täällä - mediat eivät tietenkään tahdo erityisesti korostaa sitä tosiasiaa, että maa päättää itse valuutastaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eduskuntavaalit -15 IPU
2015-ääniä 13 638
0,46 %

Pitkä on matka saada 101 edustajaa ja yksin 51% kannatus.
Jos aikoo ohittaa 6 porvaripuoluetta ja 2 vesemmistopuoluetta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ei sinne tarvitse saada kuin yksi edustaja joka uskaltaa puhua. Niinkuin Ylipaavalniemi teki.
Hänen taakseen täytyy saada sitten aktiiveja. Ja niitä IPUlla on. Odotan heidän puoluekokoustaan ja kuuntelen herkällä korvalla mitä siellä päätetään.
Mihinkään puolueeseen en liity vaan uskon enemmän vapaiden kansallisjournalistien koordinointiin.

Henry

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ainoa mahdollisuus on tämä kokoonpano. On väärin kuvitella että kok ajaa vain rikkaiden asioita.Kepu ajaa vain Herliinien,Nallejen ja suurtilallisten asioita.
Perheyrityksett vientiyrityksiä,pörssiyrityksiä .esim.Herliini (kesk) Kone,Vallila (Berner) Fazzeri,Pauling,Hartwall jne...

Mutta tämä myös suhteessa sdp,vas enemmistönä hallituksessa

Ps työministerin eikä Ps sosiaali ja terveysministerin päätökset leikkauksista.

1.08.2015
Hallitus uhkaa heikentää perusturvaa
Perusturvan heikkeneminen merkitsee suhteellisen köyhyyden lisääntymistä Suomessa.

Hallitusohjelman esitykset lisäävät toteutuessaan tuloeroja ja heikentävät perusturvan, kuten työttömyysetuuksien ostovoimaa, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perusturvan riittävyyden arviointiryhmä.

THL:n sosiaalipolitiikan tutkimusprofessori Pasi Moisio sanoo, että jos esitykset toteutuvat, ne tekevät monilta osin tyhjiksi

edellisen hallitusten vuosina 2011–2015 tekemät vahvistukset perusturvaan.

- Kataisen ja Stubbin hallitusten aikana tehtiin
- merkittävimpiä perusturvan parannuksia olivat
- työttömyysturvan, asumistuen ja toimeentulotukien korotukset.
- Hallituskausilla esimerkiksi eläkeläisten, työttömien, lapsiperheiden ja opiskelijoiden perusturva parani merkittävästi.

– Samalla korjattiin viimeinkin perusturva reaalisesti sille tasolle, mikä se oli ennen 90-luvun lamaa, Moisio sanoo.

Ja nämä sai aikaan SDP ja vasem.puolueet.
Vastalahjaksi porvaripuolueet vaati ALV 25% mutta Urpilainen tinkin sen 24% .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK:EU ei mikään puolue voi enää mitään .Sitovia sopimuksia teki jo Kekkonen EU kanssa.Efta,ETY,EY,Maastrichtin sopimus,
Rahaliitto Emun perustaminen (Haagin kokous-59)
ETY -70 Maastricht./EY tuleva EU )

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-haluan puolueen, jossa ei ole "vartiaisia", jotka ikänsä veronmaksajien elättinä kertovat miten toisten pitää toimia-

Olipa hienosti "lohkaistu"!

Kotimaa edellä?
Jotensakin tuntuu, että, kasvottomien osakkeenomistajien (ulkomaistenkin) renkeinä toimii johtajia yritysten johtopaikoilla. Sijoittajien pohjattomien pussien täyttäjinä. Johtajarengit saadakseen muhkeat palkkiot palkkaavat yrityksiin juuri ja juuri sen verran ihmisiä ja niin pienellä palkalla kuin on pakko. Työntekijä on vain numero ja kustannuskysymys. Mafiosot (sijoittajat)tarvitsevat omat "gorillansa" (yritysjohtajansa)/"vartiaisensa" turvaamaan sijoituksensa. Voittojen maksimoimisen ja taloudellisen rikkauden ylläpitämisen. Sille pienelle osalle ihmisjoukkoa joka omistaa suurimman osan kaikesta.
Mitä me pienet ihmiset voimme muuta, kuin elää kituuttaa ja katseella seurata?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

IPU vastaisi huutoosi. http://ipu.fi/tietoja-2/toinen-sivu/periaate-ja-yl...

Mutta jos kaipaat maahanmuuttohysteriaa tai rasismia, ei kannata. IPU pyrkii hoitamaan yltyvää kansainvaellusta järkiperäisesti, ei seinille hyppien. Ei tulipaloakaan sammuteta hysteerisesti kiljumalla.

Este IPUn menestykselle on ollut se, että politiikka toimii markkinoiden ehdoilla, ja paketin väritys katsotaan sisältöä tärkeämmäksi. Suurin este on ollut se, että ensimmäinen kynnys on vielä ylittämättä, se, jonka jälkeen ihmiset uskaltaisivat äänestää jotain uutta, pienpuoluettakin.

Kun kansalta kysytään haluavatko he muutosta, suurin osa kannattaa, mutta kun kysytään kuka haluaisi muuttua, aika harva haluaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

M.A:"Mutta jos kaipaat maahanmuuttohysteriaa tai rasismia.."

Eips, minulle ihminen on ihminen, oli hän sitten minkä värinen, kokoinen hyvänsä.
Olen toki "mamukriittinen", eli en oikein ymmärrä miksei meidän vähempiosaisista pidetä huolta, vaan satsataan isosti ulkomailta tuleviin.

Haluan puolueen ja keskusteluympäristön, missä voidaan sanoa suomalaisen olevan tärkein, missä voidaan sanoa että kotimaani on minun, missä voidaan laulaa suvivirsi ilman ongelmia.
Jos kotiini tulee joku, hän sopeutunee "sääntöihini", jos maahamme tulee joku, odottaisin samaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nukkuvien puolue pitää saada puoluerekisteriin. Jäsenistö on jo valmiina.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kun emme saa edes valistunutta diktatuuria, on tyytyminen näihin puolueisiin mitä on. Käytännössä ja tässä maailmantilanteessa puolueiden harjoittamalla politiikalla kun nyt on niin pieni toleranssi toimia. SDP on tuosta vallan hyvä esimerkki. Kahdeksan vuoden hallitusvastuun ja valtiovarainministerin jälkeen puolueessa keksittiin heti ensimmäsellä oppositioviikolla, millaista talouspolitiikkaa pitäisi tehdä. Puheet, lupaukset ja todellisuus ovat ihan eri planeetoilta. Aina tulee vastaan "kansainväliset sitoumukset", "läntinen arvoyhteisö" ja ne lukemattomat globaalit järjestöt, jotka Suomenkin politiikkaa ohjailevat puolueista huolimatta.

Toimituksen poiminnat