KalervoNiementaus

Puheenvuoron suvaitseva alennustila

Olen huolestuneena, näin neljän lapsen isänä seurannut Puheenvuoron nykyistä alennustilaa ja kannan siitä suurta huolta. Vittua viljellään, milloin naisten suusta, milloin kenenkin "suvaitsevaksi" itsensä luokittelevan suusta.

Tokihan meistä jokainen on vekottimesta tietoinen, useimmat jopa päässeet kokeilemaan, mutta kaino toivomus olisi että sen viljely jätettäisiin kuitenkin vähemmälle täällä kielenkäytössä.

Nuorena poikana oltiin kovia kun uskallettiin se sanoa, nykyisin se lähinnä huvittaa..aikuisen ja eritoten naisen kirjoittamana lähes naurattaa.

PS Hyvää Uutta Vuotta suunnilleen kaikille.

PS2 Tähän "blogiin" ei edelleenkään saa kirjoittaa Ari Alsio, eikä Sini Lappalainen.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kielenkäytön siistiminen olisi kyllä monella tarpeen, hävettää aikuisten immeisten puolesta!

Hyvää uutta vuotta!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Voimasanojen käyttö kuuluu ihan vähäisimpiin myötähäpeän aiheuttajiin nykyisessä kirjoittelussa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No sittenhän kannattaa suoraan mennä kirjoittelemaan sinne palstoille, missä tuota v@&€a saa viljellä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Täällähän jopa eläköityneet kansanedustajat mainostavat mitä vittua- lehteä :D

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

V.Y"Täällähän jopa eläköityneet kansanedustajat mainostavat mitä vittua- lehteä :D"

Joku ottanut itselleen nimen, käytät sitä itse..minusta siinä on ero.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tuli miehekäs olo? Ku se ni minäkin! Hyvää uutta vuotta siullekin Ville!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

PS 3 - olen itse pärjännyt ilman että olisin antanut bannin kenellekään ja olen siitä ylpeä.

Yksittäisen kommentin poisto ja asiasta mainitseminen riittää oikein hyvin - ainakin on minulla riittänyt.

Jos joku ei kestä asiasta haastamista asiallisesti ja persoonallisesti niin pysyköön pois täältä.

Ja hyvää uutta vuotta!

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Samaa mieltä. Kritiikin voisi laajentaa myös Puheenvuoron ulkopuolelle, koko valtamediaa koskevaksi. Kielenkäyttö on selkeästi retardoitunut. Ei varmaan kestä enää kauaa, kun YLE:n pääuutislähetyksessäkin toimittaja käyttää v-sanaa.

Kielen turmeleminen on yksi yhteiskunnan mädättämiseen tähtäävistä keinoista.

Huolimatta mahdollisesta riskistä altistua ärräpäille, on hienoa, jos lapset ja nuoret lukevat Puheenvuoroa. Onhan tämä kenties sivistävin suomenkielinen yleisaihefoorumi digitaalisessa mediassa.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Voi vittu, aikuiset ihmiset :D

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Joka joutuu turvautumaan törkeyksiin, osoittaa paitsi sivistymättömyytensä myös sen, että asia-argumenttien pakki on tyhjä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#11

Väitetään myös että kiroileminen on osoitus epäselkeästä ajattelusta. Kun tuon aikanaan kuulin aloin seurata ihmisten puheita siltä kannalta. Nykyään yhdyn väitteeseen.

Melkein samaa tekee mieli sanoa sivistyssanojen käytöstä, paitsi ammatti- ihmisten keskinäisessä kanssakäymisessä.

Hyvää Uutta Vuotta!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#12

Totta on - kun ajatus tökkii, ei keksitä muuta kuin kirosana. Se vastaa usein englanninkielisten well -sanaa tai muuta täytesanaa, joka antaa pienen hengähdystauon ajatella sopivaa vastausta.

Sivistyssanojen käyttö on turhaa keikarointia tavallisessa keskustelussa.

Kiitokset, samoin sinulle ja kaikille muillekin Hyvää Uutta Vuotta!

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi Vastaus kommenttiin #14

http://tieku.fi/ihminen/aivot/alykkyys/alykkyys-ki...

Tuskin yksiselitteinen totuus, mutta tutkimukset väittävät, että kiroilu voi olla merkki älykkyydestä - Poikkeuksena havaitiin naisiin kohdistuva solvaaminen, joka kertoi päinvastaisesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #16

Yksiselitteistä totuutta ei ole olemassakaan.

Ko. tutkimus koskee toisenlaista kiroilua, kuin mistä tässä on kysymys:

"Uuden yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan nimittäin värikäs kirosana-arsenaali viittaa siihen, että henkilö on älykäs ja hänellä on hyvä kielitaju ja hyvin kehittynyt sanavarasto."

Värikäs kirosana-arsenaali on jotakin aivan muuta kuin v:n toistaminen.

Lisäksi tuloksissa on poikkeus juuri v-tyyppisen kiroilun kohdalla:

"Poikkeuksen muodostavat kuitenkin seksuaalisesti toisia ihmisiä – erityisesti naisia – halventava kielenkäyttö. Tutkijoiden mukaan se ei viitannut älykkyyteen vaan pikemminkin älykkyyden vastakohtaan."

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi Vastaus kommenttiin #17

Onko v-sanan käyttö automaattisesti seksuaalisesti naisia halventavaa kielenkäyttöä? Itse en sitä niin näe. En nyt ehkä näin siveellisen keskustelun keskellä esimerkkejä niistä sanoista aio antaa, jotka lukisin itse naisia halventavaksi kielenkäytöksi. Vai onko miehiä halventavaa käyttää kirosanaa, joka kuulema esimerkiksi kasvaa otsasta, kun oikein paljon ottaa päähän?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.M;"Melkein samaa tekee mieli sanoa sivistyssanojen käytöstä, paitsi ammatti- ihmisten keskinäisessä kanssakäymisessä."

Suunnilleen samaa mieltä. Täällä toki kirjoittelee professoreja, sun muita oppineita, joilta asian jotenkin ymmärtää, mutta kun (kenties itseään korostaakseen?) sitä tekee "rahvaskin", niin se tuntuu huvittavalta.
Toki sellaisen kirjoittajan vika ole se että itsellä vain kesken jäänyt keskikoulu, mutta jonkun verta potuttaa, kun pitää aina välillä googletella että tietää mistä toinen puhuu. :(

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Olen erittäin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Kun kirosanat jättää pois, on ilmaisuun käytettävissä oleva sanasto suurempaa. Tai oikeastaan ei. Mutta onhan se miellyttävämpää.

Olen muutenkin erityisen kiinnostunut siitä miten ns. "kunnon ihmisillä" on oikeasti tapana määrittää sallittu kieli hyvinkin tarkasti. Itse saan kuulla niin sivistyssanoista kuin kiroilustakin. Joita käytän erityisesti tavallisessa puheessani molempia. Tälläinen tuottaa hankaluuksia. Olen jopa kuullut valitusta siitä, että teitittely arkipuheessa on "etäännyttävää". Joten en oiken sitten tiedä että miten sitä sitten edes saa puhua. (Turha itkeä kirosanoja kyllä sen teitittelykiellon jälkeen. Tulee. Ensinnä ärsytyksestä ja sitten siitä että kielto karsii käytännössä kaikki muut sanat sanavarastostani.)

Mutta niinhän se on. Kuolemaa ei tarvitse pelätä. Koska kun on elossa sitä ei ole ja kun se on kohdalla siitä kärsivät muut. Huono sanavarasto ja pikkumainen asenne ovat vähän samanlaisia.

Toivoisin kuitenkin että edustamasi esteettinen hyvä maku laajenisi ja ihmiset siirtyisivät katsomaan Farrellyn veljesten elokuvaa, "Erilainen oppija, ja toinen vielä erilaisempi". Vauhdikkaamman viihteen ystävälle kelpaisi Buddy Van Hornin "Lyhytaaltoradiot maihin" ja mukataiteen ystävät voisivat nauttia Lars von Trierin "Erityistä tukea vaativista". Kauhun ystävät katsoisivat Ridley Scottin "Laittoman maahanmuuttajan". Olisivatpahan senkin aikaa määräämässä mistä saa puhua ja millä sanoilla tämän saa tehdä.

Toimituksen poiminnat